ALBTIME.COM

Shqip dhe në kohe

Ambasada amerikane përkrah objektet kulturore

369c73400ba657c2689ec078e36c8ceb
Lajme

28.02.2014 14:51

Burimi:

Dergoja shokutXhamia e Larme në Tetovë, Hamami i Daut Pashës në Shkup, Kisha “Shpëtimtari i Shenjtë” si dhe 8 objekte të tjera me vlerë kulturore janë pjesë e projekteve që Ambasada Amerikane në Maqedoni ka mbështetur financiarisht përmes Fondit të Ambasadorit për ruajtje të trashëgimisë kulturore.

 Financimi është shtrirë në harkun kohor 12 vjeçar, nga 2001 deri në 2012, dhe këto vepra janë shpalosur përmes një botimi mbi ruajtjen dhe mbrojtjen e veprave kulturore.

‘Ne besojmë në vlerat e ndarjes së traditës me të tjerët. Këto lokalitete do të shërbejnë jo vetëm si përkujtues historik, por gjithashtu edhe si ura për të ndërtuar lidhje më të fuqishme të mirëkuptimit të ndërsjellë në botë. Ne jemi krenar që përmes Fondit të ambasadorit për ruajtje të kulturës kemi investuar mbi një milion dollarë vetëm në Maqedoni’, u shpreh Poll Uollers, ambasador i SHBA-së në Maqedoni,transmeton Alsat.

Nga viti 2001, përmes Fondit të Ambasadorit, ambasadat amerikane kanë përkrahur mbi 750 projekte të trashëgimisë kulturore e fetare në më shumë se 120 shtete të botës. Shuma përllogaritet mbi 26 milion dollarë. Vetëm në Maqedoni nga ky fond i ambasadorit janë ndarë 1 milion dollarë. Pjesë e këtij projekti mbështetur në frymën e mirë të ndarjes së traditës, është edhe Shqipëria, Kosova e Mali i Zi.


Më të rejat nga Lajme

210x150
Kosovë
Largimi i Jabllanoviqit, punë e kryer!?

Aleksander Jabllanoviq duket se po qëndron ende në Qeveri pasi LDK dhe PDK s’po dëshirojnë ta shkarkojnë si pasojë...

01.02.2015 11:28


210x150
Lajme
Eksplodon bomba e pare e Zaevit - Video

Si duket arrestimi i disa funksionarëve të mëhershëm të LSDM-së nga ana e policisë e kanë ngritur tempertatur&...

31.01.2015 19:26


210x150
Lajme
Zaev: Gruevski frikohet të më arrestojë, do të aktivizohej bomba

“Nuk kam shantazhuar, e as që do të shantazhoj, askush nuk e ka të drejtën të fshehë të vërtetën. A...

31.01.2015 19:11


Mos lëshoni